Kökény és Fia Pincészet, Kökény Cuvee 2007

 

Évjárat:2007

Típus: száraz fehér

Termőhely: Ceglédbercel Duna Borrégió

Dugó: Twintop 38x24

 Ár:  1200 Ft

    

 Ezt a bort magától a termelőtől kaptam, akinek személye szintén megér egy misét, érdemes ellátogani hozzá Ceglédbercelre és megismerni Kökény Benő gazdát.

Boraiból az utóbbi években néhányat már kóstóltam. Bár mély nyomot egyik sem hagyott benem, de annyi azért megmaradt, hogy mind jó ivású volt és évről-évre fejlödtek a gazda borai.

 

 

Magáról a 2007-es Kökény Cuvee-ről.

Áttetsző halványsárga szín, ami a teljes reduktivitásra utal. Szép tükrös.

Illata fűszeres, ehez a fűszerességhez egy – számomra – szokatlan ásványosság csatlakozik, amilyet utoljára Csordás-Fodorék Somlói Olaszrizlingnél éreztem. Eddig reményt keltő a tétel.

Ízében sem kell csalódnunk. Közepes test, ami egy alföldi bornál, akár nagynak is mondható, szépen összeált ízek, lekerekedetett savak. Az illatnál már megjelent, itt kiteljesedik a határozott mineralitás amihez csatlakozik egy kedves traminis jelleg. Utólag kiderült cserszegi fűszerest tartalmaz, vagyis nagyon nem lőttem mellé.

 

Frisessége kicsit már megkopott, de még mindig egy kellemes könnyed, jó ivású bor. Valószínűleg nem fogja az ember fia 4-5 év múlva tisztán felidézni a bor illatát, ízét, de megveszi belőle a legutóbbi évjáratot. Kár hogy csak egy palackkal kaptam belőle.

 

Ne tartogassuk sokáig igyuk meg most 5 pont.

 

 

 

Címkék: alföld fehér száraz

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr581020990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása