Ségur

 2010.11.16. 15:58

Chateau Ségur

Haut-Médoc

 

Évjárat: 1994

Típus: száraz vörös

Termőhely: Médoc, Bordeaux

Dugó: Natúr 44x24

Ár: -

 

 

A pincében régóta porosodó tétel volt, az elkövetkező Franciaországi utam apropóján bontottam ki egyik vasárnap. Kidugózás után illata nagyon zárt, ami egy 15 éves bornál talán normálisnak mondható. Négy órányi dekantálás kellet neki, de addigra szépen kinyílt. Ha lehet mondani egy illatra, hogy bársonyos, akkor ez az. A 12,5% alkohol ellenére, az alkohol erősen dominál az illatban. A tannin is szépen jelzi már az elején, hogy ott van a borban. Dohány a másik vezér illat, a végén előbújik az igazi ló istálló szag, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, ízlés dolga.

Kóstoláskor szép gömböjű savakkal van dolgunk, lágy, édes tanninok, a szárasság kitölti az ember száját, de ez egy kellemes szárító érzés, nem agresszív. Az alkohol kedvesen bizsergeti a nyelvet, szinte simogatja az ízlelő bimbókat. Közepesen hosszú.

Talán még van benne pár év, de nem sok. Ha van még a pincében, lassan ki lehet bontogatni őket. 7 pont.

Címkék: francia vörös száraz

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr842452708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása