KOPÁR

 2011.06.06. 20:55

Gere Kopár

Évjárat: 1997

Típus: száraz vörös

 

Termőhely: Villány

Dugó: Natúr 45x24

Ár: nem forgalmi tétel

 

 

Születésnapi ajándék, amit két hosszú hónapig tovább érleltem a pincémben, majd a kisebbik fiam keresztelőjén felbontottam a hellyel-közzel műértő rokonság és a magam örömére. 1997 Villányban nagy év, a sztár borászok még nem igazán sztár borászok, ekkoriban indul el a barrique őrület hazánkban, viszont a borokat még nem akarják agyon extrahálni és van élet 14,5 alkohol alatt is.

Nem merek nagy reményeket fűzni az ilyen korú bizonytalan körülmények között tárolt borokhoz, ennél a tételnél is lenéző jóindulattal húztam ki a dugót a palackból.

Szerencsére nem kellett semmit megbocsátani a bornak. Szépen összecsiszolódott ízek, jó hordó és szép palack érettség. Mint egy prémium bordói cuvée. Szép kifinomult bor, nemhiába Gere Attila zászlóshajója, kár hogy nincs már belőle több.

9 pont

 

Sajnos a kevés ami megmaradt kb 6 óra múlva már erősen oxidálódott volt. 

Címkék: vörös száraz villány

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr982962780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása