Horse Haven Hills

 2010.12.22. 19:44

Horse Haeven Hills Merlot

Columbia Crest

  

Évjárat: 2008

Típus: száraz vörös

Termőhely: Washington, Usa

Dugó: Natur 45x24

Ár: 15 USD

 

Egy vérbeli újvilági bor került a pohárba, ami nem kaliforniai. A Washington államból származó borok egyelöre elkerültek, úgyhogy a déli szomszéd borait vettem viszonyítási alapnak, nem hiába. 92% Merlot, 5% Cabernet sauvignon, 3% Cabernet franc és egy "leheletnyi" Shyraz.

 

A borászat szerint francia és amerikai hordókban erjedt és érlelődőtt. 33% első és 67% másod töltésű hordókban. A gyümölcs egy rész zúzva lett, a máásik részét egész fürtként préselték ki.

 

Illatában a fa intenzíven jön, néhány tekerés után áfonyát és dohányt lehet még felfedezni benne.

A tanninok szárítanak, nem egy tipikus merlot, legalábbis Európában nem lenne az, de tipikus újvilági bor. Sok fa, sok tannin mély lila, már-már fekete szín közepes test. Ízeit is a fa és a tannin kettőse uralja. A 14,5 alkohol nem lóg ki, nem is édesíti meg a bort. Viszonylag rövid lecsengés. Kevesebb taninnal egész egyensúlyos bor lehetne. De ezért az árért teljesen korrekt terméket kapunk.

 

5,5 pont

 

Címkék: usa vörös száraz washington

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr182533086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása