Pinot Noir 2007 Mészáros Pál

 2012.01.21. 08:30

Pinot Noir - Mészáros Pál

Évjárat: 2009

Típus: száraz vörös

 

Termőhely: Szekszárd

Dugó: Natúr 45x24

Ár: 1500 Ft

 

Mészáros Pál egy nem túl ismert szekszárdi termelő, egy komoly kis pincével és néhány szépen kimunkált borral. Pár hete meglátogattuk, elsősorban a pino, a cab franc és a grál kadarkája miatt. Nos, úgy tűnik korábban pont belenyúltunk ezekbe a borokba. A többi tétel felejthető volt. A pince szép Pali bácsi egy igazi jovális bortermelő, a borokban pedig van potenciál, pár év és nem lesznek talán hullám völgyek.

A borról.

Tüzes illat,

 sokat ígérő. Sötét vörös szín, ami egy pinothoz képest szép teljesítmény, mindenféle barnaság nélkül. Ízében a 2007 évjárat melegsége érződik. Szép savak, a szekszárdi löszön sz

éppen beérett nem tolakodó tanninok. Kerek közepesen testet, jól csúszik. Továbbra is maradok annál a véleményemnél, hogy a szekszárdi borok egyensúlya jobb, mint a villányi szomszédoknál.

 

6 pont

1500 forintért nagyon jó vétel.


 

 

 

Címkék: vörös szekszárd száraz

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr73603994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása