Massi Di Mandorlaia Morellino di Scansano Riserva

Évjárat: 2004

Típus: száraz vörös

Termőhely: Scansano, Toszkána 

Dugó: Natur 45x24

Ár: 18 euró

 

Sienna-tól nem messze lévő egy hegy tetején meghúzodó típikus toszkán kisváros Scansano egyik enotékájában vettem ezt a bort 2008. augusztusában, miután végig kóstóltam a borbolt tekintélyesnek mondható vörösbor szortimentjének kis részét.
 
A borról magáról:
 
Színében mélyvörös, szélén meg-megjelenő kék karimával.
 
Illatában alkoholos, ami a 14 v/v% alkohol esetében nem meglepő, kis ászkolt dohány mellet az érett szílva illatai a legdominánsabbak, a kóstoló már itt sejtheti, hogy robosztus tanninok lehetnek a borban.
  Ízében tovább erősődik a tanninos-alkoholos , egyébként egyensúlyban lévő, érzés. Az ember mintha tüzet inna, a bor hatására megjelennek a napégette toszkán lankák, kopár hegytetők. Szép, csúcsát még el nem érő bor. A lecsengésben kiszúr egy kis nem oda illő sav.
 
 A bor egyben van. Nem egy Szupertoszkán, viszont egy nagyon jó példája, a táj borainak. 18 euróért jó vétel, főleg hogy itthon ilyen kaliberű bort a duplájáért sem igen lehet megkapni.Körülbelül 3-6 évig lehet még a csúcson. Most 8 pont

 

 

Címkék: vörös száraz toszkán

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr961015623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása