Betsek 2007

 2009.03.31. 19:52

 

Királyudvar, Betsek Furmint 2007
 

Évjárat:2007

Típus: száraz fehér

Termőhely:Betsek dűlő,  Mád, Tokaj-Hegyalja 

Dugó: Natúr 45x24

Ár : nincs forgalomban

 
Egy tudtommal még nem forgalmi tétel került a kezeim közé. Egy dűlőszelektált 2007 évi száraz tokaji.
 
Mivel viszonylag sűrűn látogatom a Betsek dűlőt és már több pincétől is kóstoltam bort erről a területről, nagy reményekkel húztam ki a 2007. Királyudvar Becsek feliratú 45-ös natúr dugót. Színe érett, sötétsárga szín, zöldes villanásokkal.
 
Illatában érződik, hogy érett kissé talán túlérett szőlőből készült, enyhe oxidáltsággal, amit kezdődő palackérettségnek is nevezhetünk. Valószínűleg finomseprőn érlelték, talán tovább is a szükségesnél.
 
Ízében is megjelenik ez az kissé oxidált, mandulás jelleg, ami meggátolja a bor kiteljesedését. A dűlő boraira jellemző ásványosság, fémes ízek itt is megvannak. Széles, alkoholos, határozott savak, mineralitás, a vas ami leginkább dominál. Hiányzik a könnyedség a borból, olyan, mintha nagyon meg akarták volna ezt a tételt, nem azért került volna a palckba, mert a kitünt a többi közül.
 
Közepesen vastag bor, 4-6 évnyi érlelési potenciállal, egy év múlva valószínűleg jobb lesz. Most 4 pont.

Címkék: fehér tokaj száraz

A bejegyzés trackback címe:

https://boramitiszom.blog.hu/api/trackback/id/tr741038171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása